Heffen

Begin
Tegen de muur aan kun je beginnen. Je zet dan je handen ongeveer 10 cm van de muur af en je gaat gespreid op je tenen staan. Leun met je schouders tegen de muur en probeer vervolgens ook je rug tegen de muur aan te krijgen. Dit zal alleen volledig lukken als ook je benen mee omhoog komen. Je duwt als het ware met je schouders tegen de muur en op die manier hef je je benen omhoog. (filmpje volgt nog!)

Als dat goed lukt, kun je om kracht op te bouwen steeds naar beneden met je voeten, zo dat ze nét niet de grond aanraken, en dan weer terug omhoog.

Later
Uiteindelijk kun je het zonder muur gaan proberen. In het begin is het misschien eng om ver naar voren te gaan hangen met je schouders zonder dat er een muur staat, maar oefening baart kunst! Hoe vaker je het doet, hoe verder je steeds omhoog zal komen. Wees niet bang als dit na een maand nog niet is gelukt, want het vereist nou eenmaal veel oefening! Oefenen, oefenen, oefenen!

Succes!

Wat ook niet verkeerd is om te oefenen, is handstand tot spreidhoeksteun (zie filmpje). Op deze manier krijg je het gevoel, de beweging die je maakt, al een beetje onder de knie. Ook dit is een kwestie van veel doen!